Visita Institucional al nou espai residencial de l'Associació l'Estel de Balaguer 

Redacció | Foto: Paeria de Balaguer

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; la paera de Promoció Econòmica i Ocupació, Ester Guarné; el paer de Govern obert, Serveis municipals i Afers socials, Kevin Bruque; i la paera d’Esports, Joventut i Infància, Gemma Vilarasau, han visitat les noves instal·lacions de llar – residència de l’Associació L’Estel, ubicades al carrer Barri Nou de Balaguer.

El servei de llar - residència, en funcionament des de l’any 1993, és una resposta per als usuaris de l’entitat davant la necessitat personal o familiar de viure en una llar diferent de la del domicili familiar. Fins ara el servei comptava amb dos habitatges, integrats a l’entorn comunitari, la qual cosa contribueix al fet que els seus usuaris tinguin més facilitats en accedir i utilitzar els serveis de la comunitat, potenciant així la seva inclusió.

En aquesta visita els membres del govern municipal van poder veure els nous allotjaments, els quals s’han construït al mateix espai on actualment hi ha el Taller ocupacional de l’associació, al pis superior. El nou espai disposa d'habitacions per a fins a 12 usuaris, repartides en 6 d’individuals i 3 de dobles. Totes les estances són molt àmplies, i compten amb llits articulats, així com diverses mesures de seguretat com tancaments a les finestres o el botó d’avís nocturn, per si hi hagués alguna incidència durant la nit. L’espai també té 3 banys adaptats, i un de cortesia.

La resta dels espais estan distribuïts en: sala d’estar – menjador, bugaderia, despatx, infermeria, cuina i terrassa. Tot l’equipament s’ha dissenyat tenint en compte l’estalvi i l’eficiència energètica, amb calefacció radiant, bombes d’aire, sensors automàtics de la llum als passadissos i rentavaixelles.

Els passadissos i espais comuns han estat decorats amb il·lustracions i pintures de les persones que ben aviat seran usuàries d’aquesta llar – residència.

Des de l’Associació es valora molt positivament la incorporació d’aquest nou espai d’allotjament, ja que als pisos on vivien fins ara hi havia algunes mancances d’accessibilitat, i que dificultava l’autonomia de les persones usuàries.