El Castell de Mur competirà al programa Batalla Monumental de TV3

Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

El Castell de Mur, situat a la comarca del Pallars Jussà, juntament amb el de Montsoriu, situat a la comarca de la Selva, protagonitzaran el primer capítol d’aquesta nova edició del programa en el que s’anomenarà “Batalla de Fortaleses”. Aquest s’emetrà el dijous 13 de gener a les 22.45 h.

Durant el programa es buscaran els millors arguments per convertir un d’aquests dos monuments en el guanyador del capítol. Per fer-ho, el Castell de Mur comptarà amb el testimoni de grans coneixedors de la història d’aquest imponent edifici, entre ells el periodista i escriptor Martí Gironell, que revelarà la història que amaguen els frescos de la col·legiata del castell de Mur, que va inspirar el seu llibre Strappo

Segons ha indicat l’alcalde del municipi de Castell de Mur i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, "participar en aquest programa ens dóna l’oportunitat de donar a conèixer el nostre patrimoni arreu de Catalunya". Per Mullol, més enllà d’una competició, "considerem aquest programa una gran eina de divulgació cultural que ajuda a posar en valor el patrimoni català d’una fora amena".

Des del municipi de Castell de Mur es vol animar als pallaresos i les pallareses, però també a qualsevol amant d’aquesta joia arquitectònica, a donar el seu vot de suport perquè pugui passar a la final. Per fer-ho cal accedir a qualsevol de les xarxes socials del programa @BatallaTV3 i deixar un comentari a la publicació amb la imatge del Castell de Mur.

En total, 10 monuments competiran en aquesta edició per passar a la final, com són els recintes emmurallats de Cervera i Montblanc, el Palau de la Música o la Cripta de la colònia Güell, entre altres. En la primera edició del programa la Seu Vella de Lleida va ser la vencedora d’aquesta batalla cultural.