El Cicle 'Biblioteques amb DO' torna a tremp aquest febrer  

Redacció | Foto: Ajuntament de Tremp

Aquest febrer, l’Ajuntament de Tremp es torna a sumar, a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal i el programa “Al teu gust, aliments del Pallars”, al projecte ‘Biblioteques amb DO’ del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa, que arriba a l'11a edició, té l’objectiu d’acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, s’ha preparat un programa d’actes que inclou una sessió del Club de lectura Pepe Nuñez, una del Club de lectura de còmic, un taller infantil i l’hora del conte, amb el tast tradicional de pa amb vi i sucre. La presentació tindrà lloc el dimecres 1 de febrer a les 12 h a la mateixa Biblioteca Pública Maria Barbal.

L’activitat central d’aquesta edició serà la xerrada “Vinèfils: el vi a la gran pantalla”, que tindrà lloc el divendres 10 de febrer a les 18.30 h. I el Geoparc Orígens i l’ICGC se sumen al cartell amb una activitat de descoberta enoliterària a la Vall de Barcedana, el dissabte 11 de febrer.

A més, en aquesta ocasió i amb la col·laboració del projecte #FemPallars de dinamització comercial, s’ha organitzat un concurs d’aparadors amb el doble objectiu d’involucrar el sector comercial en la vida cultural i l’activitat pública, així com oferir al públic una “exposició” de maridatges de Lletres i vins a través de diferents vitrines comercials de la ciutat de Tremp.

Com és habitual, totes les activitats adreçades al públic adult inclouen un tast de vi de cellers del Pallars. Així mateix, amb motiu del cicle, l’Ajuntament de Tremp encarrega cada any un vi amb una etiqueta especial de l’edició. Aquesta vegada és el torn del Celler Miquel Roca, de Sant Cristòfol de la Vall.