El Consell del Pallars Jussà celebra el 8 de març en un acte institucional a Pessonada

Redacció | Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

El 8M al Pallars Jussà s’ha viscut amb especial satisfacció després de l’anunci fa tot just cinc dies per part del Departament d’Igualtat i Feminismes de la possibilitat de practicar interrupcions farmacològiques o quirúrgiques voluntàries de l’embaràs a l’Hospital comarcal del Pallars.

El president del Consell Comarcal, Josep M. Mulloll, i l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, han presidit l’acte que ha comptat amb l’escriptor de Pessonada, Pep Coll, que ha ofert una xerrada sociohistòrica sobre dones del país. Seguidament, Núria Agulló ha llegit el manifest institucional i s’ha tancat l’acte amb l’actuació musical de dues joves intèrprets del municipi, Gina Pijuan i Mireia de Castellarnau.

Al llarg del mes de març, ja conegut com el mes de les lluites feministes a tot el món, també es duran a terme altres esdeveniments a la comarca com la presentació del documental “Palmira Jaquetti, un cant a la vida” que tindrà lloc el pròxim 24 de març a l’Epicentre de Tremp, organitzat en col·laboració entre el SIAD, l’Ajuntament de Tremp, El Projector i la Biblioteca Maria Barbal. En aquesta mateixa línia des de l’1 de març i fins al 12 d’abril es pot veure a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp l’exposició que celebra els 63 anys de la mort de la poeta, folklorista, compositora i pedagoga catalana, sota el títol “Palmira Jaquetti, llum a l’ànima, 1895-1963”.

Amb aquests actes de commemoració, el Consell Comarcal del Pallars Jussà reafirma la seva voluntat de normalitzar les lluites feministes que s’inscriuen en contra de les violències i discriminacions per raó de gènere, d’orientació sexual, d’edat, de classe social, de discapacitat, de nacionalitat i/o de raça, i de construir una societat justa per a tothom. I això no solament al març, sinó que cada dia El Servei d’Informació i Atenció a les Dones SIAD i Servei d’Atenció Integral (SAI) a persones LGTBI treballen amb tots els departaments administratius, amb els centres educatius i els centres sanitaris, i col·laboren amb les entitats i associacions feministes del territori per sensibilitzar i formar a tots els agents de la vida pública sobre aquests temes urgents. Hem de treballar totes, totis i tots junts per millorar la vida de tothom i sobretot la vida de les dones i de les persones més vulnerables.