El Consell del Pallars Jussà contracta 9 persones aturades mitjançant el programa 'Treball i Formació'

Redacció | Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta el programa 'Treball i Formació' en el que des del passat mes de maig hi participen 9 persones que fan diferents tasques en equipaments comarcals, espais naturals i senders.

L’equip de govern del Consell Comarcal es va reunir divendres 12 d'agost amb els i les participants al programa per tal de fer-ne la presentació oficial, però també per conèixer de primera mà com estan desenvolupant la seva feina i quines inquietuds o propostes de millora volen aportar per tal que l’experiència sigui més eficient.

Aquesta actuació impulsada per SOC és finançada al 100% pel Fons Social Europeu i va adreçada a persones de 52 anys o més, a persones que cobren la renda garantida de ciutadania i a persones en risc de caure en atur de llarga durada. La finalitat dels contractes és fomentar que les persones aturades millorin la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant aquest contracte laboral. El programa facilita també un acompanyament als treballadors i les treballadores que hi participen que els dona suport durant els 12 mesos en què s’executa.

Durant la presentació el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha remarcat la importància de donar noves oportunitats i noves experiències laborals a persones a l’atur per tal que puguin reorientar el seu futur professional.

És el 10è any que el Consell implementa aquests tipus d’accions i ha permès treballa en diferents períodes a un total de 155 persones.

Paral·lelament i mitjançant altres programes del SOC, estan treballant altres 4 persones que finalitzen els seus contractes a finals d’any i durant el primer trimestre del 2023.