El Pallars Jussà ha endegat una campanya per captar ciutadans que vulguin participar en el programa Voluntariat per la llengua (VxL)

Redacció | Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

En aquests moments al Pallars Jussà hi ha diverses persones d’orígens i motivacions diverses interessades a aprendre català, per aquest motiu des del Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà s’ha fet una crida per aconseguir incrementar el nombre de persones que vulguin participar en aquest programa.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa del govern de la Generalitat de Catalunya per fomentar l’ús de la llengua catalana. Aquest programa posa en contacte persones que habitualment parlen català amb persones que en tenen coneixements bàsics i volen aprendre a parlar-lo amb fluïdesa. L’objectiu principal del VxL és que les parelles lingüístiques conversin en català en un context real i distès.

Els voluntaris i les voluntàries han de ser majors d’edat, han de tenir ganes de conversar en català i només han de disposar d’una hora a la setmana per quedar amb la seva parella lingüística, sigui de manera presencial o virtual.

El voluntariat té una durada de 10 hores, i els interessats a participar-hi poden trucar al 973 282 607, o escriure a [email protected].