El secretari de Treball, Enric Vinaixa, es compromet a mantenir el programa Treballa a les Comarques al Pallars Jussà 

Redacció | Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, s’ha compromès, durant la seva visita al Pallars Jussà, a mantenir per a les properes anualitats el programa Treball a les Comarques. Aquest projecte, promogut pel SOC, té com a objectiu impulsar projectes ocupacionals i de desenvolupament local per tal d’estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació.

Durant els darrers 15 anys el Pallars Jussà s’ha beneficiat d’aquest projecte, gestionat conjuntament per l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal, i ha permès obrir vies de treball i aconseguir bons resultats en àmbits com l’agroalimentari, els serveis a les persones i en el turístic.

Els representants comarcals i l’alcaldessa de Tremp han sol·licitat al secretari de Treball un major increment del pressupost del programa de cara al 2024 donat que el darrer any el nombre de comarques que participen del programa ha passat de 7 a 10.  La dotació per aquest 2023, 279.343 €, similar al del darrer any queda lluny dels 345.000 de mitjana que es va rebre en el període 2015-2019.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, també ha posat en valor els programes de foment de l’emprenedoria que es presten des del Consell com el CAT-Emprèn o Re-empresa i ha demanat que s’asseguri la dotació anual per part del departament.

També es va aprofitar la visita per demanar que es mantingui el suport del Departament en vers la Societat PallarsActiu. Una eina de concertació publicoprivada que inclou les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà i que té com a objectiu la promoció de projectes empresarials. Actualment, PallarsActiu la formen 18 entitats locals i 76 empreses privades la qual cosa la converteix en un gran actiu per al desenvolupament econòmic i la generació d’ocupació.

Finalment, es van posar en valor els programes del SOC que permeten el retorn dels joves universitaris un cop finalitzats els estudis, 74 en el cas del Pallars Jussà els darrers sis anys. Darrerament, s’ha reduït l’afectació positiva al Pirineu i es va concertar una trobada per concertar criteris que tinguin més en compte l’equilibri territorial i el foment del repoblament.