Els Mossos d'Esquadra detenen un home i desmantellen una plantació de marihuana al Pallars Jussà

Redacció | Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres a Bóixols un home, de 47 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La detenció és resultat d’una investigació oberta aquest estiu després de tenir indicis que en una finca situada en una zona boscosa a Bóixols, al terme municipal d'Abella de la Conca, podia haver-hi una plantació de marihuana.

Després de constatar l'existència de la plantació es va organitzar un dispositiu per tal de localitzar a la persona encarregada de gestionar la plantació.

El passat dimecres, pels volts de les 8.30 hores, diverses dotacions de Mossos d'Esquadra van iniciar un dispositiu que va permetre localitzar la persona sospitosa quan circulava amb un vehicle per una pista propera a la finca on s'havia localitzat la plantació.

Posteriorment, es va fer una entrada i perquisició que va permetre localitzar dues plantacions, de 10 i 31 plantes de marihuana, de més de dos metres d’alçada i un pes aproximat de 328 kg, en avançat estat de creixement i preparades per una recol·lecció imminent. També es va trobar un magatzem per assecar les plantes i càmeres de seguretat per protegir la plantació.

El detingut, que també va ser denunciat per un delicte contra la seguretat viària per conduir sense haver obtingut mai el permís, va passar el passat divendres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funció de guàrdia de Tremp.