Els pallaresos ja poden reciclar les seves maquinetes d'afaitar des de casa

Per primera vegada, els veïns del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà poden reciclar des de casa les maquinetes d'afaitar d'un sol ús, les maquinetes recarregables i els recanvis independentment de la seva marca comercial. Per a fer-ho, només han de descarregar de manera gratuïta un sobre amb segell franquejat i dipositar les maquinetes i els recanvis usats per a ser reciclats.

Aquest programa de reciclatge és impulsat per TerraCycle, companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar. L'objectiu de la iniciativa és impulsar el reciclatge de maquinetes d'afaitar, donar-los un segon ús i contribuir a l'economia circular dels productes de neteja personal.

Un cop recollides les maquinetes d'afaitar, es netegen i se separen els materials: el metall es fon en lingots per a ser reutilitzat i el plàstic es transforma en grànuls que es tornen a modelar per a crear productes nous d'ús diari.

TerraCycle anima a entitats, negocis, centres educatius, botigues, gimnasos i biblioteques del territori a convertir-se en punts de recollida. D'aquesta manera, i sense cap cost, aquestes entitats facilitaran als pallaresos la possibilitat de dipositar les seves maquinetes d'afaitar en punts públics de recol·lecció perquè siguin reciclades.

Per a fer-ho, han d'inscriure's gratuïtament en la pàgina web del programa. Una vegada inscrits, rebran les seves caixes contenidores que, una vegada plenes, TerraCycle recollirà per a donar una segona vida a les maquinetes.

TerraCycle recompensa la implicació dels punts de recollida amb donacions econòmiques per a entitats benèfiques segons el volum de residus recollit. Fins avui, a través de diversos programes de TerraCycle s'han donat més de 77.000 € a 117 organitzacions benèfiques a Espanya.

Ana Almeida, directora de comunicació de TerraCycle a Espanya explica que "sabem que la ciutadania del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà està molt compromesa amb el medi ambient i l'ecologia, per la qual cosa confiem que la ciutat comptarà aviat amb molts punts de recollida gràcies al seu potent i actiu teixit associatiu i social".