Èxit de participació en el curs de poda d'olivera a Tremp

Foto: Ajuntament de Tremp.

Aquesta setmana, 16 persones han participat en una nova acció formativa organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del seu dispositiu d’inserció sociolaboral del programa Treball als Barris.

La jornada de 5 hores ha anat a càrrec dels tècnics de l’IRTA Antònia Ninot i J.M. Ferré i s’ha centrat a oferir coneixements pràctics per podar olivera vella i poda de formació.

La finalitat d’aquest curs, segons explica l'ajuntament, és formar en la tècnica de la poda, alhora que  afavorir el contacte directe entre persones que busquen feina i productors.

El curs pràctic s’ha realitzat sobre el terreny, per poder treballar amb els arbres i conèixer el seu estat a l’hora de podar. L’objectiu del curs s'ha basat a respectar la producció d’olives que dona l’arbre, netejar les branques i facilitar la recol·lecció de forma òptima.

L’interès per les varietats locals al Pallars ha afavorit la plantació de noves finques i cal reforçar el coneixement de com conduir les oliveres joves per tal d’optimitzar la producció i la qualitat de l’oliva.

Igual que la resta d’accions que desenvolupa l’Ajuntament de Tremp en relació amb l’olivicultura i l’oli d’oliva, aquesta acció s’ha organitzat en coordinació amb l’Associació de Productors d’Oli del Pallars, per tal millorar de forma efectiva la competitivitat del  sector.

Aquesta acció compta amb el finançament i suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de Treball als Barris i dona suport al desenvolupament dels territoris amb majors necessitats en reequilibri territorial i social.