La commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental al Pallars Jussà se centrarà en les persones més joves

Redacció | Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

La Taula de Salut Mental del Pallars Jussà, amb la col·laboració dels Serveis Educatius Comarcals, ha programat aquests dies diverses actuacions per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental que han tingut lloc durant el dia d'avui.

Bona part de les accions se centraran en l’àmbit educatiu per tal de fer arribar als més joves la necessitat d’una visió de la salut mental lliure d’estigmes.

Des de la mateixa Taula es considera del tot urgent abordar aquesta temàtica en els centres educatius de secundària, donat que és en l’etapa adolescent on es manifesten per primer cop moltes problemàtiques relacionades amb la salut mental de les persones. També és en aquest àmbit on s’originen molts prejudicis i estigmes en vers els companys i companyes que pateixen algun tipus de problemàtica relacionada amb la salut mental.

Divendres passat, 7 d'octubre, amb la col·laboració de l’Associació dels Amics del Cinema, es va donar el tret de sortida a la commemoració amb la projecció, dins del cicle “el Projector”, del curtmetratge “MOMO - el vol del núvol” i el reportatge “El desequilibri perfecte”. En acabar va tenir lloc una taula rodona on van participar algunes de les protagonistes de les peces.

Avui, dilluns 10, s'han desplegat dues propostes a les escoles i instituts. En primer lloc, a totes les aules de la comarca començaran la jornada llegint un breu text que explica l’objectiu del Dia Mundial de la Salut Mental i seguidament han visualitzat un curtmetratge relacionat també amb aquesta temàtica que donarà peu a què nois i noies puguin establir un diàleg sobre aquesta temàtica.

En segon lloc, l’alumnat de 2n de Batxillerat de Pobla i Tremp i d’alguns cicles formatius de Tremp, han participat en un taller dirigit per l’associació. Amb experiència pròpia on es treballarà per a la visualització d’aquestes temàtiques.