La Pobla de Segur organitza el primer festival gastronòmic 'Vianda', amb l'hamburguesa km0 com a protagonista

Redacció | Foto: Diputació de Lleida

La Pobla de Segur acollirà aquest dissabte la primera edició del festival gastronòmic 'Vianda', que se celebrarà a la zona de la Serradora. L'objectiu del certamen, que s'havia de dur a terme l'any 2020 i es va haver d'ajornar per la pandèmia, és potenciar el producte local i de proximitat. Així, el programa té com a plats forts diverses demostracions de cuina i tasts gastronòmics, a més d'un esmorzar i actuacions musicals i infantils. Un d'aquests showcookings anirà a càrrec del cuiner del programa 'Cuines' de TV3 i conductor del programa 'Joc de Cartes', Marc Ribas. Mentre, a l'anomenat ‘Espai Brasa’, el públic podrà comprar als productors locals les hamburgueses que hauran preparat i cuinar-les ells mateixos a la brasa.

Durant la jornada hi haurà unes dotze parades amb productors del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça, i a l'Espai Brasa hi seran presents cinc productors locals. L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que, en aquesta primera edició, s'ha buscat que "l'hamburguesa de km0" fos la protagonista. En aquest sentit, ha afegit que el festival "és una oportunitat per gaudir de les empreses que estan relacionades amb el sector carni, i veure que fan, a més de donar el valor afegit al territori".

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica del consistori de la localitat pallaresa, Josep Maria Tirbió, ha detallat que han escollit el nom de 'Vianda' per al festival perquè és una paraula que ve del francès i que vol dir carn. "Al Pallars, però, vianda s'associa a un tipus d'escudella que s'elabora aquí feta amb carn de gallina, porc, botifarra, cansalada, fideus, col, patates, fesols i peres", ha indicat. En aquesta línia ha afegit que "aquest és un festival que reivindica les singularitats del territori i permet posar al mapa la capacitat que tenim en l'àmbit agroalimentari".

L'organització preveu que, de cara a les pròximes edicions, el festival s'ampliï en dies i contingut. Segons Tirbió, "enguany ens hem quedat curts per la celeritat amb la qual ho hem hagut de muntar, però aquí falta incloure més el professional. És a dir, això ha de ser un cercle que inclogui des del productor al professional, o sigui des del ramat al plat, amb tot el que comporta", ha assegurat el regidor.