La Vall Fosca obre les inscripcions de la sisena edició del Concurs de Microrelats

Cartell: CBP.

El sisè Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha obert el seu període d’inscripcions. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules i s’han d’entregar abans del 23 de juny a les 14 hores.

El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella i a la seva pàgina web. L’acte de lliurament dels premis serà el dissabte 6 d’agost a les 19.30 hores al Museu Hidroelèctric de Capdella.

El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll, Meritxell Nus, i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors, que s'emportaran 600 € i un trofeu pel primer premi, 400 € pel segon i 300 € pel tercer.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres.

El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-Estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.