L'Escola Agrària del Pallars apropa l'alimentació al jovent amb tallers

Foto: Escola Agrària Pallars.

L'Escola Agrària del Pallars prepara un seguit de tallers pràctics per apropar el sector alimentari als més joves.

L’Escola Agrària del Pallars, situada a Talarn, és un centre escolar públic del Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que ofereix formació professional especialitzada en el sector agroalimentari de muntanya.

Aquesta ofereix activitats on s'encarrega de tota l'organització perquè l'alumnat pugui assistir a diversos tallers pràctics on s'aprèn sobre els additius alimentaris i el procés d'elaboració d'un producte lacti. Es tracta d'unes formacions dirigides a estudiants de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o superior.

Les sessions que ofereixen tenen una durada de tres hores: una per la teoria, i dues més per la pràctica. Els tallers es poden desenvolupar a les seves instal·lacions, o poden desplaçar-se als centres educatius, portant el material necessari per al taller. Ara bé, si es realitzen els tallers al seu centre, es poden completar amb l'organització d'una visita a un altre projecte de la zona, segons els interessos i necessitats. Es pot complementar amb una visita a una empresa agrària o ramadera, visitar un projecte de transformació alimentària o una visita cultural.

Els tallers es poden dur a terme fins al mes de juny. Per motius d'organització interna, l'Escola Agrària del Pallars necessita que es facin les inscripcions amb un mínim de dues setmanes d’antelació. Per més informació i reserves es pot consultar en el seu correu electrònic.