Nova edició del Festipallars, amb 8 hores de música genuïnament pallaresa

Redacció | Foto: Festipallars.

Més de 500 persones han passat pel Festipallars 2022 que ha recuperat el format de festival que combina la música dels grups pallaresos amb les activitats aquàtiques i les food trucks a la platja del Piolet de Salàs de Pallars, un entorn que el fa únic.

Un total de 6 grups pallaresos d’estils molt diversos van participar en l'esdeveniment: Rolling Beat Machine, Itsasgorak, Mercè i Arnau, Adrenalina, Ramones i Mazmorras i Fugint del Silènci i ha tancat el festival els Pascual i els Destanats com a grup convidat.

La jornada va començar amb activitats aquàtiques gratuïtes, que van donar pas a 8 hores de música sense parar. Per tal de promoure la mobilitat segura i més sostenible dels assistents, es van difondre els horaris per accedir al Piolet amb el tren, mentre que en finalitzar els concerts es va habilitar un Bus de la Festa que va traslladar els joves fins a la Pobla de Segur i fins a Isona, passant per Tremp.

Segons ha indicat el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Toni Millet, "el Festipallars manté des dels seus inicis l’aposta per promocionar la música i el talent dels diferents grups dels Pallars on actualment es viu una activitat musical molt intensa".

El Festipallars va néixer el 2008, en una iniciativa conjunta entre diferents institucions pallareses en la que en l'actualitat hi participen els ajuntaments de Salàs de Pallars, Talarn, Isona i Conca Dellà, la Pobla de Segur i Tremp més el Consell Comarcal del Pallars Jussà i la Direcció General de Joventut.