El 26è Premi Maria-Mercè Marçal obra el termini de presentació de textos

El dissenyador Xabier Villafranca ha dissenyat la imatge gràfica d’aquesta edició inspirant-se en uns versos del poemari Bruixa de Dol, editat el 1979

Entrega del darrer premi de poesia Maria-Mercè Marçal a Imma López ©JosepAPérez
photo_camera Entrega del darrer premi de poesia Maria-Mercè Marçal a Imma López ©JosepAPérez

El Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal ha obert el termini per presentar els originals per la 26a convocatòria del guardó literari promogut pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell. Aquesta edició compta amb una imatge gràfica creada pel dissenyador Xabier Villafranca i inspirada en els versos "Veig papallones i les deixo enrere. Ullpresa vinc a tu per l'espiral del fum, amb vol de bruixa i amb granera", del poemari Bruixa de Dol, editat el 1979.

Imatge gràfica del Premi Maria-Mercè Marçal 2024 ©ConsellComarcalPladUrgell copia
Imatge gràfica del Premi Maria-Mercè Marçal 2024 ©ConsellComarcalPladUrgell

Els textos presentats han de ser inèdits i en llengua catalana i no poden participar de cap altre certamen, amb una extensió mínima requerida són 350 versos. Hi ha temps per entregar els originals fins a l’1 de desembre. L’obra guanyadora rebrà 3.000 euros en concepte de drets de la primera edició, que serà publicada per Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda.

El jurat de la 26a edició del premi estarà format pel poeta Jordi Pàmias, el poeta i crític literari Jaume Pont, la poetessa Àngels Marzo, el professor Joan Cornudella i el crític literari Ramon Rubinat.

El president de l’ens comarcal Carles Palau ha destacat que la voluntat del Consell és que el premi “arribi al màxim públic en general”.

El Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal s’entrega de forma anual al Pla d’Urgell des de l’any 1999, pensat com un homenatge pòstum a la poetessa d’Ivars d’Urgell. La darrera guanyadora va ser la valenciana Imma López amb el poemari Atles temporal.