37 artistes il·lustren el Teatre l’Amistat al Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

El guanyador d’aquesta edició dedicada al centenari de l’equipament cultural mollerussenc ha estat el pintor Josep Plaja de Begur amb un premi de 1.200 euros

El guanyador del primer premi, Josep Plaja, amb el president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona ©FiraMollerussa
photo_camera El guanyador del primer premi, Josep Plaja, amb el president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona ©FiraMollerussa

El Teatre l’Amistat de Mollerussa ha estat el protagonista del 22è Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa celebrat el diumenge 24 de setembre. Un total de 37 artistes vinguts de diferents punts de Catalunya, així com de Terol o Biscaia, han omplert l’espai per pintar-lo en el marc del centenari de la seva inauguració l’any 1923.

El jurat i els representants de Fira de Mollerussa amb un dels artistes ©FiraMollerussa
El jurat i els representants de Fira de Mollerussa amb un dels artistes ©FiraMollerussa

El primer premi ha estat per Josep Plaja, de Begur, qui s’ha endut 1.200 euros en el guardó patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa amb una obra de pintura a l’oli que plasma la platea del teatre. A banda d’aquest, s’han repartit deu premis més per una suma de 5.775 euros.

La categoria de Jove Pintor, que estava dotada amb 320 euros, ha estat declarada deserta per part del jurat.

El jurat estava format per la presidenta d’ArtPla, Ester Gasol, el director de Gerart Gallery, Gerard Cucurull i el professor de l’EASD Ondara de Tàrrega, Iván Egea. Com a portaveu, Gasol ha volgut destacar la diversitat de tècniques i escenaris que han resultat en “quadres molt diferents”.