Actes vandàlics en un centenar d'aspersors, rotadors i difusors de les zones verdes de Mollerussa

Un informe dels tècnics del servei de Jardineria constata els desperfectes en un centenar d’elements entre els quals hi ha aspersors, rotadors i difusors, valorats en 2.400 euros
Zona verda del Parc Municipal de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Zona verda del Parc Municipal de Mollerussa ©JosepAPérez
Imatges en les xarxes socials
Imatges en les xarxes socials

L'Ajuntament de Mollerussa rebia en els últims mesos denúncies constants d'avaries en les zones verdes del municipi, els serveis de jardineria van comprovar que aquests casos no es devien al funcionament dels equips sinó que eren provocats intencionadament. Segons fonts del consistori alguns d'aquests actes més vistosos, se sospita que eren els mateixos que es penjava a les xarxes i es culpava a la deixadesa de l'equip de jardineria.

L'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell ha denunciat els fets a la Policia Local, acompanyada d'un informe dels tècnics del servei de Jardineria que constata els desperfectes en un centenar d’elements entre els quals hi ha aspersors, rotadors i difusors, valorats en 2.400 euros. El consistori ha pres aquesta decisió pel fet que en els darrers quinze dies s'han multiplicat els actes vandàlics.

Elements malmesos en la xarxa de reg de Mollerussa ©AjMollerussa
Elements malmesos en la xarxa de reg de Mollerussa ©AjMollerussa

El sistema de reg de la ciutat de Mollerussa

Activitats al Parc Municipal de Mollerussa ©JosepAPérez
Activitats al Parc Municipal de Mollerussa ©JosepAPérez

El reg de les zones enjardinades de Mollerussa compta amb 65 punts d’abastiment d’aigua, dels quals 39 en capten de la xarxa municipal mentre que els 26 restants s’alimenten d’aigua de pou no potable, la qual, a banda del reg, també s’usa en la neteja viària.

Pel que fa a la resta de punts d’abastiment procedents de l’excedent d’aigües freàtiques i que reguen aproximadament el 80% de la superfície enjardinada, es manté el seu aprofitament amb regs de subsistència per evitar que es malbaratin i facin cap a la depuradora, amb la consegüent despesa econòmica que suposa.

Tancada del Canal d'Urgell

En una reunió mantinguda el passat 24 d’abril entre representants de la Mancomunitat Intermunicipal de Mollerussa-El Palau d’Anglesola i d’Agbar, empresa que gestiona el servei de subministrament d’aigua a aquests dos municipis, es va acordar el tancament dels únics cinc punts que estaven oberts en aquelles dates dels 39 totals que s’alimenten d’aigua de boca, una acció en paral·lel al tancament del Canal d’Urgell.