Acudam torna a posar sobre l’escenari la discapacitat amb la seva jornada

Amb el seguiment de 1600 joves de 20 centres de tot Catalunya, els ponents Maria Petit, Clara Vila i Marc Buxaderas han explicat la seva experiència i han manifestat la necessitat social de desprendre's de l'estigma cap a la discapacitat
El Teatre L'Amistat acollint la Jornada Acudam 2023 ©JordiBonilla
photo_camera El Teatre L'Amistat acollint la Jornada Acudam 2023 ©JordiBonilla

La Jornada Acudam ha celebrat la seva cinquena edició aquest divendres amb la realització en directe de la trobada des del Teatre L’Amistat de Mollerussa. Més de 1600 alumnes d’ESO, batxillerat, cicles formatius i alguns universitaris de 20 centres educatius han seguit a través de YouTube la jornada des de les seves aules i dispositius.

La primera ponent ha estat Maria Petit, una comunicadora amb discapacitat visual total que es dedica a la sensibilització social i al món de l’esport, corrent curses de fons o pujant cims com l’Aneto. Petit ha destacat la importància de la jornada “perquè la societat està plena d’estigmes i amb esdeveniments com aquest podem donar-li la volta”.

La periodista Rut Camí ha conduit la jornada, a l’igual que en altres edicions

Ha agafat el relleu l’educadora Clara Vila, vinculada a l’associació Alba de Tàrrega. Vila ha posat en relleu que “tothom té una dificultat, sigui una discapacitat o no”, a més de reivindicar les vivències afectivosexuals entre persones amb discapacitat.

El tancament ha anat a càrrec del monologuista i actor Marc Buxaderas, que ha assenyalat la falta de formació sobre la discapacitat que “fa que moltes vegades els alumnes hagin de donar classes als professors”. Sobre la gent amb discapacitat, l’humorista ha remarcat que “també tenim talent i volem participar d’una societat activa”.