Joves d'arreu de Catalunya han treballat en la millora de la banqueta del canal al Palau d'Anglesola

El nom de la convocatòria es deu al fet que pel municipi del Pla d’Urgell hi discorren les rutes del camí de Sant Jaume, el camí Ignasià, i la CatiGat
Camp de treball El Palau d'Anglesola ©ElPalau
photo_camera Camp de treball El Palau d'Anglesola ©ElPalau

Una vintena de joves procedents de tota Catalunya han participat en el Camp de treball “Tots els camins porten a Palau” que es va dur a terme del 16 al 31 de juliol.

El nom de la convocatòria es deu al fet que pel municipi del Pla d’Urgell hi discorren les rutes del camí de Sant Jaume, el camí Ignasià, i la CatiGat. A aquests arguments també s’afegeix que l’ermita de Sant Roc del Palau d’Anglesola i la basílica de Santiago de Compostel·la les separa exactament un miler de quilòmetres.

Els joves participants en el camp de treball van preparar la base per instal·lar-hi un monument dedicat als pelegrins

Camp de treball El Palau d'Anglesola ©ElPalau
Camp de treball El Palau d'Anglesola ©ElPalau

El programa també incloïa l’adequació de tres noves rutes per la banqueta de la tercera séquia del canal d’Urgell, els nois i noies van desbrossar la ruta, van col·locar senyalització i mobiliari urbà.

El colofó de les activitats va ser la confecció d’un mural en la zona de la banqueta un disseny de l’artista local Yolanda Cotonat, que feia referències a tots els camins que passen pel Palau d’Anglesola. 

Amb tota la feina feta el divendres dia 28 s’organitzava una caminada per les noves rutes restaurades que passava pel mural i finalitzava davant del monument que es troba en el parc de Sant Roc.