Antoni Gelonch es sumarà al jurat del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

El certamen literari ha obert el termini d’entrega d’originals per la 36a edició d’una distinció dotada amb 5.000 euros i la publicació de l’obra per part de Pagès Editors

Antoni Gelonch en una roda de premsa recent de la Fundació Horitzons 2050 ©OriolBosch
photo_camera Antoni Gelonch en una roda de premsa recent de la Fundació Horitzons 2050 ©OriolBosch

El Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa incorporarà en la seva 36a edició a l’escriptor i mecenes Antoni Gelonch al jurat. El lleidatà va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi aquest 2023 i és el president de la fundació Horitzons 2050, a més d’haver col·laborat amb la capital del Pla d’Urgell en la lectura de la glossa de la darrera Diada Nacional de l’11 de setembre. El jurat el completen els escriptors Josep Borrell, Montse Sanjuan, Pep Coll i Albert Vilaró.

L’obra guanyadora serà premiada amb 5.000 euros i la publicació dins del catàleg de Pagès Editors en la seva primera edició. A més, el jurat pot atorgar un accèssit dotat amb 1.000 euros.

La gala d’entrega del premi es farà el 5 d’abril del 2024 al teatre l’Amistat en el marc de les festes de Sant Isidori

Els textos que es presentin al certamen han d’estar escrits en llengua catalana i ser inèdits. Pel que fa al tema, pot ser de lliure elecció per part de l’autor. La resta de bases es poden consultar a la web de l’ajuntament de Mollerussa i l’entrega d’originals acabarà el 31 de gener.

La darrera guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa fou Raquel Casas Agustí amb Glish, una història paròdica sobre la deshumanització amb la intel·ligència artificial i la robotització com a teló de fons.