Antoni Gelonch reivindica els valors catalans durant la Diada a Mollerussa

L’acte commemoratiu de l’11 de setembre a la capital del Pla ha comptat amb la tradicional ofrena floral a càrrec de les institucions i entitats locals i el Cant dels Segadors

L'escriptor Antoni Gelonch en la lectura de la glossa de l'11 de setembre a Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera L'escriptor Antoni Gelonch en la lectura de la glossa de l'11 de setembre a Mollerussa ©JordiBonilla

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a Mollerussa ha tornat a aplegar un centenar de persones al Parc Municipal amb la tradicional ofrena floral per part de les diferents institucions i entitats del municipi. L’acte ha tingut al mecenes cultural i escriptor Antoni Gelonch com a glossador amb un discurs que ha versat al voltant dels reptes que té el país “en una hora greu de la nostra història col·lectiva”. Gelonch ha posat en relleu “la llengua, la cultura i el país” com a valors que han de permetre “tornar a ser positius i propositius”.

L’escriptor Creu de Sant Jordi ha tancat el seu parlament amb les paraules del poeta Màrius Torres a “La ciutat llunyana”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha volgut reivindicar les entitats i associacions locals “com un equip” necessari per al dia a dia de la ciutat. Al mateix temps, el primer edil ha volgut tenir un record sincer per als mollerussencs amb familiars afectats pel terratrèmol del Marroc i ha estès la mà a la cooperació per part del consistori.

La celebració de l’11 de setembre també ha comptat amb els parlaments dels representants de les Aules d’Extensió Universitària Guiu-Clara, que celebren el seu 15è aniversari, i de la Colla del 1973. El toc musical l’han posat Maria Altadill a la veu i David Pradas al piano amb un repertori que ha clos amb l’Himne dels Segadors.