Ars Medica i els cors Drassanes i Stabat Mater porten a Mollerussa aquest diumenge ‘Beethoven solidari’

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

L’església parroquial de Mollerussa acollirà aquest diumenge a dos quarts de 7 de la tarda el concert Beethoven Solidari, el qual farà pujar a l’escenari un centenar de músics, alguns de talla internacional, per executar un programa al voltant de l’obra del compositor alemany.

Serà a càrrec d’Ars Medica, orquestra de músics no professionals principalment formada per personal mèdic i sanitari, dirigida per Alfons Reverté, la qual comptarà amb la col·laboració en la segona part del programa del Cor Drassanes, dirigit per Óscar Peñaroya, i el Cor Stabat Mater de Mollerussa, dirigit per Dolors Ricart.

La presentació del concert es va fer ahir al matí a l’Ajuntament, administració col·laboradora en l’esdeveniment, per part de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i el mollerussenc membre de la junta i músic d’Ars Mèdica. També van estar acompanyats de representants de Creu Roja, entitat a qui es destinaran els beneficis per a dur diferents projectes adreçats a la població del Pla d’Urgell com la compra d’equips d’higiene i targetes moneder per a producte fresc i de primera necessitat així com material escolar i roba d’abrigar per a famílies vulnerables, segons va explicar Jonathan Niubó.

L’entrada al concert serà lliure amb taquilla inversa perquè el públic assistent pugui fer les aportacions que consideri a benefici de Creu Roja. Així mateix, també hi haurà una Fila 0 amb aportacions al compte de l’entitat humanitària.

Pel que fa al programa del concert, tindrà dues parts. En la primera, l’orquestra Ars Medica interpretarà el concert per a violí, violoncel i piano en Do Major OP. 56 i comptarà per a la seva execució amb la col·laboració dels músics austríacs Wolfgang Redik (violí), Franz Ortner (violoncel) i Zamir Kabo (piano). En la segona part, s’interpretarà l’obra Fantasia per a piano, cor i orquestra en Do menor Op.80 de la mà d’Ars Medica que estarà acompanyada pels dos cors, Drassanes i Stabat Mater, amb María Badías al piano.

El concert de Mollerussa tanca el cicle de tres concerts oferts amb aquest programa per Ars Medica, el primer dels quals va ser a Àustria fa un mes i el segon serà aquest dissabte a dos quarts de 7 de la tarda a l’auditori del Conservatori del Liceu de Barcelona.