Aspit considera que les voreres de Mollerussa són massa estretes

Altres valoracions van ser els passos de vianants tenen graons laterals a l’extrem que dificulten el pas de cadires de rodes i cotxets de nens, en la major part en els encreuaments de N-II
Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID
photo_camera Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID

El Grup d'Accessibilitat d'ASPID, que actua com a assessor en la redacció del Pla d’Accessibilitat de Mollerussa va dur a terme aquest dijous un recorregut per la capital del Pla d'Urgell amb l'objectiu de catalogar les deficiències existents en aquest àmbit i proposar possibles millores. Un grup de set persones amb mobilitat reduïda del Pla d’Urgell i del Segrià van recórrer durant quatre hores diferents vials i espais de Mollerussa.

Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID
Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID

Un cop finalitzat el recorregut l'equip va arribar a la conclusió que a Mollerussa les voreres són massa estretes, i els passos de vianants tenen graons laterals a l’extrem que dificulten el pas de cadires de rodes i cotxets de nens, en la major part en els encreuaments de N-II. Per altra banda, també es considera que els itineraris urbans a equipaments públics mantenen barreres arquitectòniques considerables.

Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID
Ruta Accessibilitat per Mollerussa ©ASPID

El Grup d'Accessibilitat va valorar la necessitat d’eixamplar voreres o d’instal·lar plataformes úniques (espais urbans on no hi ha diferència de nivell entre les zones destinades a la circulació de vianants i vehicles), fer nous passos de vianants adaptats a la normativa o d’adaptar-ne els existents, col·locar rajoles antilliscants o contrastades. També caldria resoldre les deficiències en els itineraris que comuniquen amb els equipaments municipals o públics com centres sanitaris, educatius o esportius.

El Grup d'Accessibilitat d'Aspid és format per persones amb discapacitat física que treballa per a l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la promoció de l'accessibilitat universal a la ciutat de Lleida i a la resta de la demarcació.