La ballada al Monument a la Sardana de Mollerussa arriba a la 27a edició

L’acte que se celebrarà el 23 de setembre serveix per commemorar anualment la inauguració de l’escultura, obra de l’artista mollerussenc Nacho Culleré, estrenada el 1996

Imatge d'arxiu de la ballada al Monument de la Sardana ©AgrupacióSardanistadeMollerussa
photo_camera Imatge d'arxiu de la ballada al Monument de la Sardana ©AgrupacióSardanistadeMollerussa

L’Agrupació Sardanista de Mollerussa reprendrà la seva agenda d’activitats el dissabte 23 de setembre amb la 27a ballada de sardanes al Monument a la Sardana ubicat a la plaça de la Sardana, al bell mig de l’avinguda de la Pau. La tarda sardanista començarà a les sis de la tarda amb la Cobla Tàrrega i oferirà als participants un berenar popular de coca, xocolata i moscatell.

El Monument a la Sardana va ser inaugurat el 1996 per celebrar el 50è aniversari de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

Cartell de la 27a ballada de sardanes al Monument de Mollerussa ©AgrupacióSardanistadeMollerussa
Cartell de la 27a ballada de sardanes al Monument de Mollerussa ©AgrupacióSardanistadeMollerussa

L’obra escultòrica de l’escultor local Nacho Culleré presidirà per vint-i-setè any la ballada. Es tracta d’un bloc de granit de dos metres i mig d’altura que representa la rotllana que es forma en ballar una sardana.

Durant la ballada s’interpretaran les dues peces d’aniversari amb les quals compta l’agrupació mollerussenca. Per una banda, l’estrenada en la passada edició 25 setembres del compositor Òscar Barquè dedicada al monument i, per altra, la sardana Camins de Jordi Castellà, en homenatge al 75è aniversari de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.