Barbens esdevindrà la capital gegantera del Pla d'Urgell 

Redacció | Foto: Casal Popular l'Arreu

El proper dissabte 17 de setembre, la vila de Barbens acollirà l’esdeveniment geganter més important de la comarca amb la Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell 2022.

Aquest esdeveniment va néixer com una trobada improvisada de les colles geganteres del Pla d’Urgell per promocionar la cultura popular i tradicional del món geganter, afavorir la convivència i la coneixença dels membres de les colles, i impulsar a la creació de nous col·lectius de cultura popular i tradicional del món geganter. De fet, des de la creació d’aquesta festa s’han fet set nous grups geganters a la comarca i s’han construït 11 noves figures de gegants.

La 9a. Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell se celebrarà el dissabte 17 de setembre al municipi de Barbens. A partir de 2/4 de 6  de la tarda, gairebé la cinquantena de gegants del Pla d’Urgell es concentraran al Pati del Castell per donar sortida a la tradicional cercavila gegantera pels carrers i places del municipi i realitzar els balls de lluïment. En el marc de la Trobada s’escolliran els gegants “Hereu i Pubilla del Pla d’Urgell 2022i es proclamarà el títol Geganter o Gegantera d’Honor del Pla d’Urgell 2022 en reconeixement al compromís, la passió i l’esforç amb la cultura gegantera, al territori i a la comarca.

Prèviament, del 12 al 17 de setembre, la Sala 1 d’Octubre de l’Ajuntament de Barbens acollirà l’exposició “Un Pla d’Urgell Gegant” una concentració d’imatgeria festiva amb les figures provinents de tots els pobles del Pla d’Urgell on es donaran a conèixer les figures geganteres, les tipologies de gegants, els materials, i la idiosincràsia de cadascuna de les colles del Pla d’Urgell. També, es duran a terme tallers i activitats pels nens i nenes de la Llar d’infants municipal Blau Cel i l’Escola Sant Roc.