Bell-lloc d'Urgell renuncia a la subvenció per al nou Ajuntament

El consistori preveu optar al pròxim PUOSC amb el projecte esmenat i tirar-ho endavant en els propers anys

L'edifici de la Costereta on es traslladarà l'Ajuntament ©JordiBonilla
photo_camera L'edifici de la Costereta on es traslladarà l'Ajuntament ©JordiBonilla

L'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell va decidir en el ple municipal del 20 de març retornar la subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya per tal d'adequar l'edifici de la Costereta amb l'objectiu de traslladar-hi la seu del consistori, que actualment es troba a la plaça Major.

Els tècnics municipals van advertir de la impossibilitat d'executar les obres dins del termini que marcava l'ajut abans del 30 de juny de 2024.

L'alcalde de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau, ha explicat que la decisió s'ha pres “per no posar en risc l'estabilitat financera de l'Ajuntament”. La reforma de la nova seu consistorial tenia un pressupost d'1,75 milions d'euros, amb una subvenció de 370.000 euros del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

L'ajut obligava a acabar les obres el 30 de juny del 2023, però va prorrogar-se un any més fruit de la pandèmia

Anteriorment, tant el Departament de Cultura com la Diputació de Lleida no havien aprovat els informes del projecte a causa de “qüestions de redactat”, tal com ha assegurat Palau.

Actual seu de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell ©JordiBonilla
Actual seu de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell ©JordiBonilla

L'informe de Cultura és més contundent donat que es volien fer algunes modificacions a l'edifici de la Costereta i aquest és un bé cultural d’interès local.

Un cop s'ha renunciat a la subvenció del PUOSC 2020-2024, l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell esmenarà les errades detectades per Cultura i Diputació en el projecte i treballarà per tal d'enllestir-lo de nou. La voluntat és presentar-se a la pròxima convocatòria de la línia d'obres i serveis de la Generalitat que, segons l'alcalde, s'obrirà durant el segon semestre d'aquest 2024.

Cal recordar que el novembre del 2019 es va presentar el projecte de 600.000 euros per a la reforma de l'equipament ubicat al costat de l'església parroquial.

La voluntat de traslladar les oficines municipals a aquest edifici era garantir-ne l'accessibilitat, ja que l'actual casa de la vila no disposa d'ascensor.