El bellvisenc Josep Arderiu ha reproduït una quarantena d’edificis en maquetes de fusta

La col·lecció la completa amb vaixells i amb estris del camp que també ha reproduït amb una gran exactitud, carros, premses de farratge entre altres, que ha dut a terme amb tota mena de fustes que ha anat recuperant, des de palets, restes de fusteria, i altres materials que ha anat trobant
Exposició de Josep Arderiu a Sidamon ©JosepAPérez
photo_camera Exposició de Josep Arderiu a Sidamon ©JosepAPérez

Josep Arderiu és un veí de Bellvís que està pròxim a celebrar el seu norantè natalici, i tot i la seva edat, s’ha dedicat durant una bona temporada a reproduir edificis del patrimoni arquitectònic mundial, en miniatures i construïdes amb fustes reciclades.

Arderiu, explica que és un pagès i en la seva tasca de padrí va comprar unes maquetes que havia de muntar amb els nets, però que finalment ho va haver de fer en solitari. Aquest va ser el punt de partida de la nova afició de l’agricultor bellvisenc que va iniciar la primera construcció amb la façana de casa seva, va seguir la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i a partir d’aquí, ja es va atrevir amb monuments significatius com la Seu Vella, la Sagrada Família, la torre Eiffel de París o la catedral de Milà, entre altres.

La col·lecció la completa amb vaixells i amb estris del camp que també ha reproduït amb una gran exactitud, carros, premses de farratge entre altres. Les reproduccions les ha dut a terme amb tota mena de fustes que ha anat recuperant, des de palets, restes de fusteria, i altres materials que ha anat trobant. L’artista bellvisenc va exposar la seva mostra de maquetes a Sidamon durant la Festa Major. 

Pont de Londres de Josep Arderiu
Pont de Londres de Josep Arderiu