La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa explora l’Univers Espinàs

La biblioteca ha encetat els laboratoris de lectura familiar del darrer trimestre de l’any endinsant-se en L’armari d’OliviaLa biblioteca, i també ha programat l’espectacle de titelles de la companyia Pengim-Pengam, Picasso la mirada el 8 de novembre
Vero Cendoya en un dels tallers educatius ©INSRibot
photo_camera Vero Cendoya en un dels tallers educatius ©INSRibot

Per novè any consecutiu la dansa tornarà a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb Balla’m un llibre, cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que seran presentades i interpretades a les sales de lectura. L’objectiu és difondre aquest llenguatge expressiu i crear nous públics creuant les arts de la paraula i del moviment, mentre s’estableix un binomi entre dansa i ciutadans.

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila se suma enguany a la promoció de les arts escèniques programant la coreografia creada per Vero Cendonya,  11ONZE pensada per explorar l’univers de Josep Maria Espinàs, que es dura a terme el dia 2 de novembre a les 7 de la tarda. La Biblioteca de la capital del Pla d'Urgell és una de les dinou biblioteques catalanes que participa en aquest projecte que, promogut per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i el Servei de Biblioteques de la Generalitat.

La coreografia de Vero Cendoya explora l’univers de Josep Maria Espinàs, basant-se en dos dels seus llibres més destacats: El teu nom és Olgaamb Laia Martí, una jove intèrpret amb síndrome de Down, com a protagonista, i La festa segueix.

11ONZE, igual que els últims quatre espectacles de la Vero Cendoya, és una peça inclusiva que té com a objectiu celebrar les diferències, alhora que suposa una continuació de la lluita de Josep Maria Espinàs per la normalització de les persones amb síndrome de Down 

es basa en dos dels llibres d’Espinàs com són El teu nom és Olga i La festa segueix, obres que les tres intèrprets, una d’elles amb síndrome de Down, presenten a l’espectador en una coreografia curta de 20 minuts mitjançant el moviment, la paraula i la música en viu.

Titelles per commemorar els 50 anys de la mort de Picasso

D’altra banda, la biblioteca acollirà, el 8 de novembre a les 6 de la tarda l’espectacle de titelles de la companyia Pengim-Pengam, que porta per títol Picasso la mirada. L’obra, promoguda pel Museu Picasso de Barcelona i el servei de biblioteques de la Generalitat amb motiu del 50 aniversari de la mort de l’artista, treballa el divertiment a partir de quadres del pintor amb l’objectiu d’acostar l’espectador a la seva obra.

Laboratori de lectura familiar amb L’armari de l’Olivia

Igualment, la biblioteca ha encetat els laboratoris de lectura familiar del darrer trimestre de l’any endinsant-se en L’armari d’Olivia. La porqueta creada per Ian Falconer visitarà la biblioteca amb el seu armari carregat de roba i necessitarà l’ajuda dels assistents per vestir-se per diferents esdeveniments.