L'Ajuntament Ivars d’Urgell finalitza el procés d’adquisició de l’edifici de Cal Sant després de dos anys

L'adquisició representa l’expansió dels serveis municipals, amb espais per a les entitats o artistes, i convertirà l’hort de Cal Sant en el “pulmó verd” del municipi del Pla d'Urgell
Cal Sant i la finca de l'hort a Ivars d'Urgell ©JosepAPérez
photo_camera Cal Sant i la finca de l'hort a Ivars d'Urgell ©JosepAPérez

L’Ajuntament d’Ivars d’Urgell ha finalitzat el procés de compra de l’edifici de Cal Sant i les finques de Cal Viladot, una iniciativa que va arrencar fa dos anys amb la proposta de venda per part de la família Segarra. El consistori va formalitzar la compra per un import 650.000 euros que finançarà amb fons propis. L'adquisició aportarà al municipi un patrimoni de 5.300 metres quadrats amb un alt valor arquitectònic.

Cal Sant és un edifici que data del 1777 que està inclòs en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya

Segons ha explicat l’alcalde del municipi del Pla d’Urgell, Joan Carles Sánchez la iniciativa respon al resultat de la consulta popular que es va dur a terme per conèixer el parer dels veïns per l'adquisició de la propietat dels Segarra. 

Cal Sant, edifici del 1777 a Ivars d'Urgell ©JosepAPérez
Cal Sant, edifici del 1777 a Ivars d'Urgell ©JosepAPérez

L'alcalde explica que la primera de les actuacions que es durà a terme serà l’obertura de la finca que ocupava un hort, que es netejarà i es destinarà a una nova zona verda. Pel que fa a la resta de l’edifici s’ha de dur a terme un parell d’estudis per conèixer l’estat arquitectònic i per poder tenir dades per poder emprendre la rehabilitació. Sánchez destaca que també s’hauran de definir quins són els usos que ha de tenir el nou equipament municipal.

Per Sánchez l'adquisició representa l’expansió dels serveis municipals, amb espais per a les entitats o artistes, i convertirà l’hort de Cal Sant en el “pulmó verd” del municipi del Pla d'Urgell. L'equip de govern preveu obrir portes a alguna iniciativa vinculada a la festa major, que se celebrarà al juny, segons Sánchez.