Camp de treball “L’Estany d’Ivars i Vila-sana; pinzellades de la biodiversitat de Ponent”

Segons l'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez es tracta d'una iniciativa per projectar l’estany a les noves generacions, i al mateix temps obrir el potencial sociocultural i patrimonial del municipi als participants
Camp de treball a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepAPérez
photo_camera Camp de treball a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepAPérez

Per tercer any consecutiu el municipi d’Ivars d’Urgell acollirà un dels camps de treball que coordina la Generalitat des del projecte Jove.cat. 
Enguany el municipi del Pla d’Urgell repeteix proposta, “L’Estany d’Ivars i Vila-sana; pinzellades de la biodiversitat de Ponent”, una iniciativa que es dur a terme conjuntament amb els tècnics del Consorci que gestiona el parc natural del 22 de juliol al 5 d'agost. L’alcalde d’Ivars d’Urgell, Joan Carles Sánchez explica que enguany s’ha ampliat el nombre de places, de 15 a 24 per a joves d’entre 14 i 17 anys.

El programa preveu dur a terme activitats com anellament d’aus, adequació de nous camins, manteniment d’espais, sembra de jardins de plantes aromàtiques, participació en estudis i altres seguiments d’amfibis i aus

Camp de treball a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepAPérez
Camp de treball a l'Estany d'Ivars i Vila-sana ©JosepAPérez

Els participants també interactuaran amb el teixit social d'Ivars d'Urgell fent visites guiades pels racons patrimonials i compartint la memòria històrica amb la gent gran i els lletraferits locals. 

Ivars d'Urgell i el Palau d'Anglesola són els únics municipis del Pla d'Urgell als quals el departament de Joventut de la Generalitat ha concedit camp de treball enguany. 

Camps de Treball de la Generalitat
Camps de Treball de la Generalitat

El camp 'L’Estany d’Ivars i Vila-sana; pinzellades de la biodiversitat de Ponent' compta amb el suport de l'Ajuntament d'Ivars d'Urgell, l'àrea de Joventut, i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, i el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, gestionat pel col·lectiu Quàlia Lleure

Segons l'alcalde d'Ivars d'Urgell, Joan Carles Sánchez es tracta d'una iniciativa per projectar l’estany a les noves generacions, i al mateix temps obrir el potencial sociocultural i patrimonial del municipi als participants.