La carabassa de 614,5 quilos conreada per Josep M. González de Corbera d’Ebre guanya el Concurs de Sidamon

La segona edició del Concurs de Carabasses Gegants de Sidamon, puntuable pel circuit internacional Great Pumpkin Commonwealth, va comptar amb la participació d’una desena d’exemplars

El regidor de Sidamon Sergi Balc ells i el Xef Joel Castanyé ©JosepAPérez
photo_camera El regidor de Sidamon Sergi Balc ells i el Xef Joel Castanyé ©JosepAPérez

El cultivador de Corbera d’Ebre Josep M. González (Poti) ha sigut el guanyador de la segona edició del Concurs de Carabasses Gegants de Sidamon, amb un exemplar que superava els 614 quilos. El segon exemplar el presentava Josep Giraut de l’horta de Lleida amb una carabassa de 521 quilos i, en tercer lloc, una hortalissa de més de 405 quilos procedent de Casserres conreada per Jordi i Dani.

Enguany la carabassa guanyadora ha superat a la de la primera edició, que amb 495 quilos presentava el cultivador de Santa Maria de Palautordera Salvador Mogas.

El certament de Sidamon ha reunit una desena de carabasses gegants i també cinc síndries que no han entrat en concurs

Fira Carabasses Gegants Sidamon ©JosepAPérez
Fira Carabasses Gegants Sidamon ©JosepAPérez

La convocatòria al concurs d’hortalisses gegants s’ha completat amb una mostra d’articles d’artesania i gastronòmics que han presentat una vintena de productors del Pla d’Urgell, el doble que en la primera edició. També s’ha habilitat una zona per la quitxalla on han pogut participar treballs manuals elaborats amb carabassa. Als carrers del poble s’ha pogut visitar una mostra de tractors clàssics.

Fira Carabasses Gegants Sidamon ©JosepAPérez
Fira Carabasses Gegants Sidamon ©JosepAPérez

El certament d’enguany ha tingut com a eix la gastronomia derivada de l’hortalissa, segons explicava l’alcaldessa de Sidamon, Dolors Tella. Per aquest motiu, al marge del vessant expositiu s’han organitzat tallers de cuina que han impartit els xefs Mercè Tomàs i Joel Castanyé (Estrella Michelin del restaurant La Boscana).

Enguany la fira ha instal·lat una carpa en el Parc del Canal on s’han dut a terme les activitats professionals i de demostració   sobre el cultiu i la qualitat de l'hortalissa

El regidor, Sergi Balcells destacava que enguany ha sigut molt complicat el conreu de les carabasses gegants, per culpa de la sequera i les altes temperatures. Així i tot, la mostra ha comptat amb exemplars que s'operaven la mitja tona de pes. Els primers classificats es repartiran una dotació econòmica de 850 euros i premis d'articles de patrocinadors i col·laboradors locals i comarcals.