Els veïns de Castellnou de Seana poden tornar a treure diners des del seu municipi

El servei bancari feia deu anys que no es prestava al municipi i l’Ajuntament ha volgut posar-hi remei amb la instal·lació d’un nou caixer automàtic, assumint-ne la totalitat dels costos, fet que lamenten

Un veí de Castellnou fent ús del nou caixer automàtic ©AnnaBerga:ACN
photo_camera Un veí de Castellnou fent ús del nou caixer automàtic ©AnnaBerga:ACN

Després de deu anys sense fer-ho, els veïns de Castellnou de Seana han tornat a utilitzar un caixer automàtic al seu poble. L’Ajuntament ha instal·lat un nou caixer a la plaça Major per fer front a la problemàtica de desplaçar-se a un altre municipi per treure diners i que afectava sobretot la gent gran. Antigament, hi havia hagut fins a tres oficines, però ara els castellnouencs havien d’anar a Mollerussa o Bellpuig.

El servei s’ha posat en marxa aquest mes de novembre

El consistori es fa càrrec del cost de la màquina, que gestiona l’empresa ATM Euronet, i lamenten que cap administració superior els doni suport econòmic. "Estem deixats de la mà de Déu en aquest assumpte, l'esforç és nostre per tirar endavant el servei i valdria la pena que les institucions es fessin càrrec una mica del cost", explicava el regidor Albert Boronat a l’ACN.

Pel que fa al seu funcionament, el caixer funciona amb qualsevol targeta i, en funció de l’entitat bancària, hi haurà una comissió de 30 cèntims, una de 3,99 euros o bé cap.

Castellnou de Seana era, fins fa uns dies, un dels 130 municipis de la demarcació de Lleida sense oficina bancària ni caixer automàtic, una xifra suposa més de la meitat de pobles de la província.