La Catigat sortirà des del Palau d'Anglesola amb més de 1.000 ciclistes

L’alcalde Francesc Balcells va aprofitar la presentació per reivindicar la passarel·la sobre l'autovia A-2
L'alcaldessa Alba Pijuan i les regidores Alba Castellana i Núria Robert, durant la presentació ©JordiBonilla
photo_camera Membres de la Catigat i autoritats durant la presentació ©JordiBonilla

El Palau d’Anglesola serà l’escenari on començarà i acabarà la Catigat, la prova ciclista no competitiva que travessa el Pla d’Urgell i que enguany arriba a la 15a edició. El diumenge 28 d’abril més d’un miler de ciclistes recorreran els tres circuits de 45, 75 i 105 quilòmetres passant pels 16 municipis de la comarca.

Una de les novetats d’enguany, tal com va detallar el membre de l’organització Xavi Acosta, és un pack familiar que permet tenir un descompte en la inscripció a aquelles famílies de més de 3 membres.

“Volem fer participar totes les famílies del Pla i pedalejar pel territori”, assegurava Acosta

Després de l’èxit de l’any passat, en aquesta edició tornarà a col·laborar-hi ACELL amb 24 esportistes amb discapacitat intel·lectual dels clubs d’Alba, L’Estel i Down Lleida. Tots ells participaran de la cursa de 45 quilòmetres, a excepció d’una parella que ho farà a la de 75. Al mateix temps, l’associació Aspros serà l’encarregada d’elaborar els paquets d’obsequis.

Les inscripcions tant per les tres proves per a adults com per la Catigat Kids, de 18 km, poden fer-se a catigat.bike. A banda dels 1.000 ciclistes, també formaran part de la matinal prop de 300 voluntaris.

Balcells reivindica la passarel·la de l’A-2 dins la xarxa ciclista comarcal

L’alcalde del Palau, Francesc Balcells, va aprofitar la presentació de “la festa major ciclista del Pla d’Urgell” per reivindicar l’acceleració del projecte de construcció de la passarel·la per sobre de l’autovia A-2 que ha de permetre unir Mollerussa i el Palau d'Anglesola en un passeig per vianants i bicicletes.

Ara mateix, el Ministeri de Transports del govern espanyol ha de resoldre dues al·legacions al projecte.

Al mateix temps, el president del Consell Comarcal del Pla, Carles Palau, va explicar el treball que s’està duent a terme per definir camins per a ciclistes i vianants al Pla d'Urgell. El projecte és en col·laboració entre l’ens comarcal i Catigat que permeti oferir seguretat als ciclistes en vies amb poca o nul·la presència de vehicles de motor.