El CEE Siloé de Mollerussa denuncia la falta de transport per activitats lectives

La reivindicació s’ha fet en l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Discapacitat que també ha comptat amb la participació d’Acudam, Aspid, l’Associació Salut Mental el Pla d'Urgell i la Llar Terres de Ponent

Els alumnes de Siloé reclamant el transport en el Dia de la Discapacitat ©JordiBonilla
photo_camera Els alumnes de Siloé reclamant el transport en el Dia de la Discapacitat ©JordiBonilla

L’escola d’educació especial Siloé de Mollerussa ha acollit aquest divendres l’acte de commemoració del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat per visibilitzar la falta de transport perquè una trentena d’alumnes puguin assistir a activitats al centre del municipi, com les classes de natació que realitzaven setmanalment.

Des del centre apunten al Consell Comarcal del Pla d’Urgell com a ens gestor del servei la responsabilitat de recuperar el servei. Tanmateix, el president de l’ens, Carles Palau, ha explicat en declaracions a aquest mitjà que “el servei regular per assistir al centre s’està prestant” i que el transport perquè els alumnes puguin anar a la piscina no estava pressupostat i és un greuge “heretat de l’anterior legislatura”. Palau ha agafat el compromís de treballar-hi “perquè pugui tornar a funcionar des del mes de gener”.

La directora de Siloé, Agnès Rubinat, ha recordat que el servei per arribar a aquestes activitats es va prestar durant uns mesos del 2023, però que se’ls va retirar i “ha estat insuficient”. Rubinat també ha recordat que una usuària d’Acudam també pateix aquesta manca de transport.

“Se’ns convida a activitats del Pla Educatiu d’Entorn o altres jornades per a l’alumnat a les quals sense transport no hi podem assistir”, assenyalava la directora

El públic al Siloé amb les ulleres pel Dia de la Discapacitat ©JordiBonilla
El públic al Siloé amb les ulleres pel Dia de la Discapacitat ©JordiBonilla

Durant la celebració, que ha seguit el fil conductor d’unes ulleres “per mirar-nos diferent” que s’han col·locat tots els participants, també hi ha hagut espai per reivindicar una feina digna per les persones amb discapacitat, un accés garantit a habitatge social o una major facilitat en els serveis sanitaris. En aquest sentit, la directora de la Llar Terres de Ponent, Anna Peiró, ha assenyalat que “coses tan bàsiques com fer-se una radiografia o arrencar-te un queixal” són molt complicades per la falta d’adequació dels espais.

La lectura del manifest l’han fet usuaris d’Acudam, Siloé, Aspid, l’Associació Salut Mental el Pla d'Urgell i la Llar Terres de Ponent. Després de l’acte central, s’ha repartit esmorzar de coca i xocolata a tots els presents.