El centenari de l’Amistat, escenari del Concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa

El certamen atorgarà una dotzena de premis a les obres guanyadores que, per primera vegada, s’exposaran la setmana posterior al concurs al Casal Sènior municipal

Imatge d'arxiu d'una edició anterior del concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa ©JosepAPérez
photo_camera Imatge d'arxiu d'una edició anterior del concurs de Pintura Ràpida de Mollerussa ©JosepAPérez

El Teatre l’Amistat serà el protagonista del 22è Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Mollerussa en el marc del centenari de l’edifici cultural. La jornada se celebrarà el diumenge 24 de setembre al llarg del matí i fins a les 15 hores. Per primera vegada, les obres que rebin alguna distinció estaran exposades a la ciutadania. L’exposició serà del 26 de setembre a l’1 d’octubre al casal d’avis del municipi.

Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer al vestíbul del teatre entre les 8:30 i les 11 hores.

Enguany es repartiran dotze premis per una suma de 6.095 euros. Hi haurà onze premis directes per als onze millors quadres i el Premi Jove Pintor, dirigit a menors de trenta anys i amb una dotació de 320 €. El primer premi està patrocinat per l’Ajuntament i Fira de Mollerussa i està dotat amb 1.200 euros. La resta de guardons són mecenatges de diferents empreses de la comarca.

L'alcalde i president de Fira Mollerussa, Marc Solsona, durant la presentació del concurs ©JordiBonilla
L'alcalde i president de Fira Mollerussa, Marc Solsona, durant la presentació del concurs ©JordiBonilla

El jurat estarà format per Ivan Egea, professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega; Gerard Cucurull, gerent de Gerart Gallery de Tàrrega i per Ester Gasol, presidenta de l’associació ArtPla. L’alcalde i president de Fira de Mollerussa Marc Solsona ha volgut destacar l’elecció de l’Amistat com una “suite pictòrica” que se sumarà a les diferents accions per commemorar-ne el centenari.