Marta Marco i Cesk Freixas, entre els ponents d’El Palau de la Llengua 2023

Les taules rodones aniran sobre la creació de continguts en català en diferents àmbits com la música, el cinema i les sèries o els continguts infantils i juvenils, a més de la gravació en directe del podcast "Tenim paraula" de Roger de Gràcia.
Marta Marco i Cesk Freixas, dos dels ponents del Palau de la Llengua 2023
photo_camera Marta Marco i Cesk Freixas, dos dels ponents del Palau de la Llengua 2023

La creació de continguts en català serà el tema de debat el proper 25 de novembre amb la segona edició de les jornades El Palau de la Llengua al local sociocultural del Palau d’Anglesola. L'edició d'enguany, a més, estarà dedicada a la lingüista Carme Junyent, que va morir el passat setembre, i a qui es dedicarà una plaça al municipi.

La sessió inaugural tindrà lloc entre els carrers Joan Coromines i Salvador Espriu, on s'inaugurarà la plaça dedicada a Junyent. Comptarà amb una glossa a càrrec d'Antoni Gelonch i la participació dels fills de la filòloga, Andreu i Josep Junyent; el rector de la UdB, Joan Guàrdia, i l'alcalde del Palau, Francesc Balcells.

Durant l'acte dedicat a Junyent, l'artista Gemma Curcó il·lustrarà les paraules en un núvol

La primera taula rodona serà sobre música sota el títol Del rock al trap com a fórmules d’èxit. Moderada pel periodista Bruno Sokolowicz, hi participaran els artistes Cesk Freixas, Joana Jové de Selva Nua, Arnau Tordera I d'Obeses i Ven’nus.

Cartell de la segona edició de El Palau de la Llengua
Cartell de la segona edició de El Palau de la Llengua

Pel que fa a l’audiovisual, les actrius Marta Marco i Júlia Gibert, l’actor Francesc Ferrer i la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell debatran sobre si es pot triomfar a la gran pantalla en català. Moderarà la taula la co-directora del FIC-CAT, Cris Gambín.

La darrera ponència serà sobre continguts infantils i juvenils amb els influencers Joan Liaño, d’Eufòria, Farners Pei Hong i Alfred Sesma. Moderats per la també creadora de contingut Bet Molina, faran un repàs Del Super3 a TikTok com a espais creadors de referents lingüístics per als més joves.

El Palau de la Llengua clourà amb la gravació de dos capítols del podcast de Catalunya Ràdio “Tenim paraula” amb Roger de Gràcia. El punt final com a relator el posarà el periodista balaguerí Francesc Canosa.