Cinc joves de Vallverd despleguen un “Escape Room” dedicat al Clot del Dimoni

Els joves també han participat en la convocatòria 2023 de la Jova de Vallverd. Durant una setmana han dut a terme treballs de voluntariat, consistents en tasques de manteniment dels equipaments, parcs i carrers del poble
Els joves de Vallverd preparant l'Escape Room ©Vallverd
photo_camera Els joves de Vallverd preparant l'Escape Room ©Vallverd

Cinc joves de Vallverd de 12 a 16 anys han dut a terme un “Escape Room” que té com a eix conductor el Clot del Dimoni -Centre d’interpretació situat en el poble del Pla d’Urgell-. L’enginy dels joves posa a prova als visitants amb d’aquest espai d’interpretació amb preguntes i activitats sobre l’evolució dels temps a la plana d’Urgell. Preguntes i enigmes que, si els resolen bé, els permetran sortir del Clot del Dimoni.

L’Espai d’Interpretació de la Plana d’Urgell-Clot del Dimoni Mascançà

Inauguració Centre d'Interpretació ©JosepAPérez
Inauguració Centre d'Interpretació ©JosepAPérez

L'equipament del municipi agregat d'Ivars d'Urgell es troba en la primera planta de l'edifici consistorial- que havia sigut l'antiga escola de Vallverd- i té com a objectiu divulgar la història i l’evolució del paisatge de la Plana d’Urgell, mostrar amb un llenguatge a l’abast de tothom la projecció d’aquest territori des dels seus orígens i el que va representar la portada d’aigua des del Canal d’Urgell.

L’Espai d’Interpretació exposa de forma lúdica i educativa la projecció del territori de la Plana d’Urgell –un espai conegut històricament com el Mascançà, el ‘Clot del Dimoni’ al que al·ludeix el nom del centre– des dels seus orígens i tot allò que va representar la portada d’aigua des dels Canals d’Urgell, sense oblidar la recuperació de l’Estany d’Ivars-Vila-sana.

La Jova de Vallverd

Els joves de Vallverd TREBALLS JOVA © Vallverd
Els joves de Vallverd TREBALLS JOVA © Vallverd

Els joves també han participat en la convocatòria 2023 de la Jova de Vallverd. Durant una setmana han dut a terme treballs de voluntariat, consistents en tasques de manteniment dels equipaments, parcs i carrers del poble. També han regat a les plantes dels carrers i les places, han netejat i millorat el cementiri, i han arranjat la zona de pícnic i autocaravanes.