Un grup empresarial ha mantingut diverses reunions amb el consistori de Golmés per consensuar les llicències d'activitats

Calvís destaca que aquesta gestió administrativa no vol dir que els empresaris hagin adquirit el complex, de moment van assegurar que el finançament "està encarrilat, però no tancat"
Desmantellament del complex Big-Ben ©JosepAPérez
photo_camera Desmantellament del complex Big-Ben ©JosepAPérez

Un grup d'inversors lleidatans han mostrat el seu interès a recuperar alguns dels espais del complex Big-Ben de Golmés, unes instal·lacions que es van clausurar l'any 2015 després de trenta-nou anys de trajectòria. El complex des del seu tancament, ha atret diversos inversors, segons explica l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell, Jordi Calvís, però sembla que ara per ara ha aparegut un grup empresarial lleidatà que va més enllà de l'interès.

Calvís va explicar que el passat dimarts van mantenir una reunió amb els equips tècnics de l'empresa i del consistori, per tal de consensuar la tipologia de llicències d'activitats, serveis i seguretat que necessitaria per la posada en marxa de les activitats. Segons l'alcalde caldria renovar alguns dels documents que han caducat i la resta estarien en vigor.

Festa dels 80 a la sala Big-Ben setembre 2011 ©JosepAPérez
Festa dels 80 a la sala Big-Ben el setembre de 2011 ©JosepAPérez

Però Calvís destaca que aquesta gestió administrativa no vol dir que els empresaris hagin adquirit el complex, de moment van assegurar que el finançament "està encarrilada, però no tancat". Calvís va explicar que recuperar l'activitat gastronòmica i de lleure representaria una eina de desenvolupament econòmic força important per la comarca.

La previsió del grup empresarial és restaurar l'ala de gastronomia a peu de carretera A-2, i la zona dels jardins i carpes a l'aire lliure. La segona part consistiria en habilitat el que va ser la pista central com espai per a grans esdeveniments puntuals, Cap d'Any, festa major, Sant Josep o altres que els gestors consideren adients, però no de forma periòdica.

L'alcalde afegia que els empresaris també havien proposat per habilitat en el complex un espai d'allotjaments, quinze habitacions en un règim per confirmar. Segons Calvis per a dur a terme aquest projecte caldria que els propietaris despaguessin la urbanització dels terrenys al voltant del complex de lleure.

 

Big-Ben va atansar al públic lleidatà artistes i bandes reservades a les grans capitals - Jordi Bonilla

La discoteca Big-Ben va obrir portes a Golmés el 18 de març del 1976, convertint-se en el complex de lleure més gran de terres lleidatanes. Juntament amb Musicland, Aixopluc i un extens ecosistema de sales, va transformar el Pla d'Urgell en el centre neuràlgic de la vida nocturna, arribant a convocar públic d'arreu de l'Estat espanyol.

Festa de Cap d'Any 2011 a Big-ben ©JosepAPérez
Festa de Cap d'Any 2011 a Big-Ben ©JosepAPérez

Per la sala golmesenca van passar artistes internacionals com The Communards, Whigfield, Franco Battiato, Sabrina, Deacon Blue o Immaculate Fools, i com no, el més rellevant del pop dels 80 i els 90, bandes com La Unión, Duncan Dhu, Héroes del Silencio o Radio Futura. Ilegales enregistraven un doble àlbum a la macrosala el novembre de 1986, i també van pujar a l'escenari, Loquillo o Joaquín Sabina. 

El punt d'inflexió a la història de Big-Ben fou la baralla que la nit del 29 al 30 d'agost de 1993 va acabar amb la tràgica mort d'un jove a la pista gran de la discoteca. Big Ben va tancar una temporada i va reobrir amb nous gestors, malgrat que no va aconseguir mantenir l'esplendor dels seus inicis. El 2004 va patir la seva darrera remodelació i, finalment, el juliol del 2015 s'anunciava el tancament definitiu de la discoteca. El complex té per davant la reobertura que permetria continuar escrivint la història de Big Ben.