Mollerussa organitza un concurs de fotografia per donar visibilitat al procés del dol i fer valer la importància de la cerimònia de comiat

Reflection in the mirror of a man with a camera close up.
photo_camera Reflection in the mirror of a man with a camera close up.

Redacció | Foto: pvproductions

Donar visibilitat als processos de dol i fer valer la importància de les cerimònies de comiat és l’objectiu del concurs de fotografies Buits plens, que organitza el Servei de suport al dol de Ponent, que dona cobertura a la ciutadania de Mollerussa a través de l’Ajuntament. El veredicte es donarà a conèixer el dia 2 de novembre i es farà una selecció de les millors imatges presentades perquè formin part d’una exposició itinerant que vol oferir al públic eines per a la reflexió i la normalització d’aquests processos vitals.

Les fotografies presentades podran participar en dues categories com són la general i la que vol aprofundir sobre el dol gestacional o el derivat de la pèrdua del nadó abans o poc després de néixer. Pel que fa al reconeixement, s’estableix un únic premi per a cada categoria valorat en 100 euros cadascun. Així mateix, totes les persones que hi participin, que han de ser major de 18 anys o menors amb autorització del pare, mare o tutor legal, entraran en el sorteig de diferents regals aportats per les empreses i els projectes col·laboradors.

El termini per presentar les fotografies comença demà i acaba el pròxim 21 d’octubre.  Cada participant podrà presentar un màxim de dues fotografies per categoria que hauran d’anar acompanyades d’un text d’un màxim de 50 paraules. Les fotografies participants, que s’han de presentar en format JPG amb un pes màxim de 6MB, s’hauran d’enviar via correu electrònic a [email protected]

Pel que fa al jurat, estarà format per Joan Soler, Oriol Bosch, Remei Capitan i Rosa Maria Puigredón, professionals representants del món de la fotografia, dels mitjans de comunicació i del camp social de Mollerussa. A més de la qualitat tècnica i creativa, es valoraran les obres que aconsegueixin projectar una reflexió sobre l’àmbit temàtic del certamen.