El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol assolir l’objectiu del 55% de reciclatge el 2025

El president de l’ens, Carles Palau, va reivindicar la voluntat de millorar la recollida selectiva a la comarca en una trobada a l’Ajuntament de Castellnou de Seana on es va parlar de l’abocador comarcal

Imatge d'arxiu de l'abocador comarcal del Pla d'Urgell, a Castellnou de Seana ©ACN
photo_camera Imatge d'arxiu de l'abocador comarcal del Pla d'Urgell, a Castellnou de Seana ©ACN

La recollida selectiva al Pla d’Urgell és un dels temes que preocupa al Consell Comarcal, que s’ha fixat l’objectiu europeu d’assolir el 55% de reciclatge per l’any 2025. Aquest és un dels temes que va aparèixer en la trobada entre el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, i l’alcalde de Castellnou de Seana, Andreu Balaguer. Durant la reunió, es va posar en relleu la col·laboració entre les dues administracions pel que fa a l’abocador comarcal, ubicat al terme de Castellnou des del 1995.

La visita del president del Consell s’emmarca en el calendari de trobades amb tots els municipis de la comarca en l’inici de la legislatura.

El president del Consell Comarcal, Carles Palau, amb els regidors de Castellnou de Seana ©ConsellComarcalPladUrgell
El president del Consell Comarcal, Carles Palau, amb els regidors de Castellnou de Seana ©ConsellComarcalPladUrgell

La voluntat de l’ens comarcal és poder “garantir més vida útil a l’abocador”, tal com va explicar Palau. Per a fer-ho, admet que s’està treballant en la millora de la recollida selectiva a tots els municipis del Pla d’Urgell. Castellnou de Seana, a més de l’abocador, també acull la deixalleria comarcal dins del mateix recinte.