La consellera Serret inaugura “campanya” en l’acte de la fira de Sant Josep

El president de fira i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha destacat que la voluntat de la fira va més enllà de ser un lineal expositiu i que preveu ser un espai on es pugui "parlar de tot", fent referència als temes de reivindicació del sector agrícola

Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez
photo_camera Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez

La consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret iniciava el parlament de l’acte inaugural de la Fira de Sant Josep destacant que el certamen "té efectes a tot Catalunya" i que des del Govern han volgut ser-hi presents per acompanyar el sector. En aquest sentit, ha dit que la vocació de la Generalitat és la de "ser útils" per la ciutadania i donar recursos per afrontar "grans reptes" com ho són la transformació demogràfica i digital i el canvi climàtic.

Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez
Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez

A partir d’aquest moment la consellera ha fet un relat detallat de les partides que el govern havia destinat als diferents sectors en el pressupost del 2024, i també ha defensat que el Govern actual no renunciarà a "grans projectes" i ha recordat que els pressupostos preveien partides per "acompanyar" a la societat a ser més "resilient". Un parlament que s’ha prolongat durant 22 minuts. En l’atenció als mitjans la consellera ha tornat a repetir alguns dels arguments del seu discurs i ha afegit que  la voluntat del Govern és invertir per pal·liar els efectes de la sequera, millorar l'atenció primària i assegurar la gratuïtat de les escoles bressol.

Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez
Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez

Serret també ha donat una gran rellevància a l'aprovació de la llei d'amnistia i ha assegurat que “el Govern treballarà per resoldre el conflicte polític i donar veu a la ciutadania amb un referèndum d'autodeterminació”.

Per la seva banda l’alcalde i president de fira de Mollerussa, Marc Solsona també va ser referència a la situació política, lamentant que els pressupostos de la Generalitat no hagin prosperat en un context "de multi crisi" i que la seqüència del 2024 hagi "quedat truncada legítimament". L'alcalde feia una crida perquè les diferents formacions busquin acords de manera "responsable" perquè el país "no s'aturi".

Solsona va fer un especial èmfasi en el suport que l'ens firal rep de la Diputació de Lleida, imprescindible perquè els certàmens mollerussencs es puguin dur a terme

El president Joan Talarn ha assistit a l'acte acompanyat de la delegada del Govern Montse Bergès. 

Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez
Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez

La fira de Sant Josep obria portes de la cent cinquanta-una edicions aquest dissabte amb la presència de 250 expositors entre els quals torna a destacar la presència de la majoria de marques del sector del tractor, concentrats en un espai monogràfic que forma part dels 21.000 metres quadrats de superfície del certament firal.

Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez
Inauguració Fira Sant Josep ©JosepAPérez

En aquest espai expositiu també es concentra el Saló de l’Automòbil, en el recinte de les piscines i el Parc Municipal, que s’ha reformat aquest any, una divisió en la qual es poden trobar 24 concessionaris. Amb la remodelació del Parc el consistori  ha incrementat la lluminositat i de la connectivitat del servei de wifi a la zona, així com l'aplicació d'una capa de sauló de sorra per marcar el camí dels vianants i delimitar els espais.

Una de les novetats de l'edició d'enguany és l'acte d'inauguració del saló per tal de reconèixer l'espai com el segon certamen més important de vehicle nou a Catalunya. L'acte d'inauguració se celebrarà el diumenge dia 17.

Pel que fa als expositors, en el primer dia de fira han manifestat que esperen que sigui una bona fira, ja que la situació climatologia ha millorat i també les reserves d'aigua. Per altra banda, també creuen que la regeneració política pot ser beneficiosa "si la ciutadania actuem amb seny", segons Xavier Esteve.