El Cros Culleré de Mollerussa citarà a més de 600 atletes en la 45a edició

La prova atlètica tornarà a ser puntuable pel Gran Premi Català de Cros, sent l’únic cros de les terres de Lleida que compta amb participació federada i que dona l’oportunitat d’accedir al campionat de Catalunya

Imatge d'arxiu del Cros Ciutat de Mollerussa - Memorial Culleré ©Xafatolls
photo_camera Imatge d'arxiu del Cros Ciutat de Mollerussa - Memorial Culleré ©Xafatolls

L’entorn natural de la Serra de Mollerussa tornarà a ser l’escenari del Cros Ciutat de Mollerussa – Memorial Josep Ignasi Culleré el proper diumenge 26 de novembre a partir d’un quart de deu del matí. Enguany, la prova torna a ser puntuable pel Gran Premi Català de Cros, el qual permetrà al guanyador anual accedir al campionat de Catalunya.

El Cros Culleré comptarà amb 4 circuits d’entre 500 i 2.000 metres que sortiran des de la pista d’atletisme municipal i passaran per l’hípica i els boxes del circuit d’autocròs. Les categories reina tindran lloc a les 11:15 hores, pel que fa al sènior open femení (8 km) i a les 12:35, el sènior open masculí (10 km).

L’organització preveu superar la xifra de 600 participants entre les diferents categories

Presentació del Cros Culleré de Mollerussa ©JordiBonilla
Presentació del Cros Culleré de Mollerussa ©JordiBonilla

Les inscripcions estan obertes per als federats a la Federació Catalana d’Atletisme, pels escolars al Consell Esportiu Pla d'Urgell i per la resta de participants a crosmollerussa.cat. Tanmateix, els nascuts entre el 2000 i el 2013 caldrà que comptin amb llicència escolar o federada. Totes les proves seran competitives, excepte escola bressol i parvulari.

El president de Xafatolls, Xavier Puigredón, ha explicat que la cita assoleix els 45 anys, una xifra que “avala el bon fer del club i el compromís dels atletes”. Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa i regidor d’Esports, Marc Solsona, ha volgut posar en relleu “l’extraordinari que és que un cros arribi a aquesta edat”.

El dissabte previ al cros, l’Associació Atlètica Xafatolls presentarà a la pista d’atletisme els membres de la seva escola. L’acte tindrà lloc a les 16 hores i hi participaran els prop de 200 atletes del club, des de sub8 fins a sènior màster.