El CUAP de Mollerussa, a punt durant la primavera del 2024

Segons el director territorial de Salut a Lleida, Raül Llevot, les obres han patit un retard "mínim i del tot acceptable"

Visita d'obres al nou CUAP Mollerussa ©JordiBonilla
photo_camera Visita d'obres al nou CUAP Mollerussa ©JordiBonilla

El nou Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Mollerussa estarà enllestit durant aquesta primavera, tot i que encara no s'ha fixat una data d'obertura. Així ho ha explicat el director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot, durant la visita d'obres que s'ha realitzat aquest dimecres.

Vista interior del nou CUAP Mollerussa ©JordiBonilla
Vista interior del nou CUAP Mollerussa ©JordiBonilla

Les obres de construcció de l'equipament sanitari estava previst que acabessin el mes de desembre del 2023, però, segons Llevot, han patit un retard "mínim i del tot acceptable per tenir un CUAP com aquest".

El CUAP Mollerussa oferirà atenció urgent de baixa i mitjana complexitat a prop de 65.000 persones del Pla d’Urgell, les Garrigues i l’Urgell. L'objectiu d'aquest nou centre és evitar desplaçaments a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Llevot ha manifestat que el compromís del Departament de Salut també inclou la remodelació del CAP per adaptar-lo. Cal recordar que l'actual centre d'atenció primària estarà connectat amb el nou CUAP.

L'edificació té un pressupost de 3.718.000 euros finançats amb fons europeus REACT

El punt d'encontre entre l'actual CAP i el nou edifici ©JordiBonilla
El punt d'encontre entre l'actual CAP i el nou edifici ©JordiBonilla

La directora d’Atenció Primària de Lleida, Pilar Vaqué, ha detallat que al personal de l'actual CAP de Mollerussa s'hi suma la tasca dels metges i infermeres ACUT (Atenció Continuada i les Urgències de base Territorial) que ja estan donant el servei des de fa uns mesos. A més, el concurs de transport sanitari urgent de Salut també preveu una unitat de suport vital avançada amb infermeria del SEM per al nou centre.

Amb el CUAP s'ampliarà la cartera de serveis que fins ara es derivaven a l'Arnau de Vilanova com algunes analítiques i proves que permetran arribar a un diagnòstic més ràpid en malalties cardíaques i respiratòries. Pel que fa a la radiologia, el servei es mantindrà traslladant l'aparell actual del CAP al nou equipament.

Respecte a l'aparcament, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha afirmat que s'ubicarà a la plaça de l'Esport, davant del camp de futbol, i que s'està treballant per alliberar algunes places actualment reservades a les empreses properes. Solsona també ha celebrat l'obertura del centre sanitari, ja que "vol dir guanyar en serveis per Mollerussa i la comarca".