Demanen vuit anys a quatre acusats de traficar amb droga a una nau a Torregrossa

Se'ls havia confiscat 9,7 quilos de marihuana i 100 grams de cocaïna

Pla obert dels jutjats de Lleida ©ACN
photo_camera Pla obert dels jutjats de Lleida ©ACN

L'Audiència de Lleida celebrarà el proper dimecres i dijous el judici a quatre individus acusats de tràfic de cocaïna i marihuana en una nau de Torregrossa. Durant el període entre juliol de 2021 i 2022, es sosté que aquests individus van manipular el sistema elèctric del local.

Les acusacions inclouen delictes contra la salut pública, defraudació elèctrica i pertinença a grup criminal. Cada acusat enfronta una possible sentència de 8 anys de presó i multes superiors als 23.000 euros, així com una indemnització de 25.000 euros a Endesa per defraudació elèctrica.

La droga intervinguda estava valorada en més de 25.000 euros el 2022

Segons la fiscalia, un dels acusats va llogar la nau i, amb la col·laboració dels altres, van manipular el sistema elèctric per aprofundir en les seves activitats il·legals, centrades en el tràfic de drogues com cocaïna i marihuana amb fins lucratives.

En un escorcoll realitzat el 21 de juliol de 2022, la policia va confiscar una quarantena de plantes i una quarantena de bosses amb marihuana preparada per vendre amb un total de 9,7 quilos de droga valorada en més de 18.700 euros, així com 100 grams de cocaïna amb una puresa del 70% i un valor de 6.000 euros i altres instruments relacionats amb l'activitat il·lícita.

Se'ls demana 6 anys de presó i 18.200 euros per un delicte contra la salut pública, 2 anys més per pertinença a grup criminal i 5.500 euros pel delicte de defraudació del fluid elèctric.