L'obra ‘Tots els dies arriben’ s'adjudica la setena edició del premi de textos teatrals Saó de Ponent

El relat té com a escenari una reunió familiar protagonitzada per dos germans i les seves parelles que es retroben al seu municipi natal, Mollerussa. Els secrets familiars del passat afloraran en aquest text amb aparença de comèdia que deriva cap a la tragicomèdia.
Lliurament del premi Saó de Ponent a  Iñaki Garz ©SaódePonent
photo_camera Lliurament del premi Saó de Ponent a Iñaki Garz ©SaódePonent

L'obra Tots els dies arriben, del director de teatre Iñaki Garz ha estat la guanyadora de la setena edició del premi de textos teatrals per a espectacles de petit format que convoca el col·lectiu Saó de Ponent. El guardó es va lliurar aquest dissabte en el decurs de l'acte que va tenir lloc al Teatre L'Amistat de Mollerussa, en entorn de l'experiència cultural el 'Sarau'.

La vesprada cultural també va oferir l'estrena de Perifèrics, una obra escrita per Jaume Jovells, i dirigida per Cristina Simón, amb la interpretació de Carles Crespo, Fina López i Jordi Torra

Marc Solsona, Iñaki Garz, Francesc Pla, Estefania Rufach ©SaódePonent
Marc Solsona, Iñaki Garz, Francesc Pla, Estefania Rufach ©SaódePonent

En l'acte de lliurament hi van participar de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president de Saó de Ponent, Francesc Pla, i els membres de jurat qualificador: la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila.

L’obra guanyadora va rebre una dotació económica de 5.000 i es publicarà en la col·lecció Teatre de Butxaca de Pagès Editors. El relat té com a escenari una reunió familiar protagonitzada per dos germans i les seves parelles que es retroben al seu municipi natal, Mollerussa. Els secrets familiars del passat afloraran en aquest text amb aparença de comèdia que deriva cap a la tragicomèdia.

Sobre Iñaki Garz

Iñaki Garz i Francesc Pla ©SaódePonent
Iñaki Garz i Francesc Pla ©SaódePonent

Director i dramaturg. Cofundador de la companyia Icaroteatre a Barcelona l’any 2001. Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Bilbao (BAI). Ha rebut cursos d’escriptura i dramatúrgia a la Sala Beckett. Com a dramaturg, és autor ‘Hemisferios’ (publicat per la revista Escena), ‘El cuarto de las mujeres’ (seleccionada per Magalia), ‘Quan arribi la batalla, pensa en mi’ i ‘Canto por la muerte de Lili Tofler’. Com a director, ha dirigit ‘Canto por la muerte de Lili Tofler’ (Nau Ivanow, 2011; Círcol Maldà, 2012), ‘Els mots de Yorik’ de Josep Palau i Fabra (Espai Brossa, 2008), ‘Quan arribi la batalla, pensa en mi’ (Teatre Tantarantana, 2007) i ‘La diferencia entre espectadores de piezas estivales y espectadores de funerales estivales’ de Thomas Bernhard (Sala El Canto de la cabra, Madrid, i Teatre Tantarantana, Barcelona, 2006), entre altres.

Sobre Saó de Ponent

Saó de Ponent és un col·lectiu de gent que treballa a favor de la cultura amb un sentit ampli de l’expressió. Mollerussa és el nucli on comença tot i s’estén a tot el seu entorn més pròxim. Treballa també amb persones properes i apassionades en diferents àmbits de la cultura i tots els seus coneixements de proximitat.

El treball de tots permet poder crear experiències culturals úniques amb el segell ‘A la manera de Saó de Ponent’. Aquest és un compromís que comporta, esforç, el foment de la imaginació, l’autocrítica, el rigor i a revisió constant. L’objectiu és que Saó de Ponent esdevingui un referent cultural i una font d’inspiració per a altres activitats.

comentaris