El brot de Linyola s’estabilitza tot i que té encara 120 positius actius i 350 veïns aïllats

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Linyola

El brot de coronavirus detectat a Linyola es comença a estabilitzar i va a la baixa després de dues setmanes aplicant mesures de contenció i reducció de la interacció social. Tot i això, encara no es pot donar per eradicat, segons el darrer comunicat de l’Ajuntament.

Linyola té actualment 120 casos actius i hi ha més de 350 persones en aïllament domiciliari. En les últimes hores s’han registrat algunes altes, amb tot encara hi ha una vintena de veïns ingressats a l’hospital, dels quals 5 es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Aquest dijous Linyola ja ha recuperat el mercat setmanal amb menys parades de l'habitual. Pel que fa al castell de focs de Cap d'Any, es manté i tindrà lloc 10 minuts després de les campanades. Serà visible des dels carrers i les places més amples del poble i es recomana no aglomerar-se.

Per la seva part, la llar d'infants municipal reobrirà portes el divendres 8 de gener mentre que la biblioteca seguirà oferint servei de préstec individualitzat. Les estades esportives previstes per la setmana vinent queden postposades i les instal·lacions esportives a l'aire lliure i els parcs infants seguiran tancats fins al 10 de gener.

El consistori obrirà els dies 4, 5, 7 i 8 de gener, amb atenció telèfonica mentre que el consultori mèdic també obrirà a partir de dilluns vinent i atendrà els dies laborables mentre que la resta de dies les consultes seran derivades al CAP de Mollerussa, com ja és habitual.