El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà convoca una nova edició del premi Treball de Recerca de Batxillerat

Redacció | Foto: Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà

El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà convoca de nou el concurs que premia el millor Treball de Recerca de Batxillerat vinculat a la comarca del Pla d’Urgell. El premi, que arriba a la seva cinquena edició, pretén donar a conèixer estudis primerencs relacionats amb la comarca i fomentar la recerca local entre els joves.

Els treballs han de ser inèdits, escrits en català. No hi ha límit de treballs presentats per cada institut. Poden ser elaborats individualment o bé per grup si la dinàmica del treball o requereix. La temàtica dels treballs ha d’estar relacionada directament amb el patrimoni històric, cultural, etnològic, industrial, agrícola, arquitectònic, lingüístic o natural de la comarca del Pla d’Urgell. Les inscripcions estaran obertes fins al dia 15 de juny. Els treballs s’han d’enviar en format PDF a l’adreça electrònica [email protected].

Els treballs seran avaluats pel comitè científic de l’entitat que actuarà com a jurat per tal de seleccionar el o els treballs premiats. Als guanyadors se’ls farà entrega d’un diploma de menció, així com d’un lot de revistes i publicacions de l’entitat i la subscripció gratuïta d’un any com a soci, a més de proposar la publicació d’una ressenya del treball a la propera revista Mascançà. El tutor del treball i l’institut també rebran un diploma de menció.

El premi del concurs de Treballs de Recerca de Batxillerat de Mascançà va néixer el 2019 per tal de donar a conèixer estudis primerencs relacionats amb la comarca i fomentar la recerca local entre els joves. Els anteriors premiats foren Jordi Bonilla amb Ni andalusos, ni catalans. La segona generació d’immigrants andalusos al Pla d’Urgell  l’any 2019, Rut Segura amb Els vestits de paper a Mollerussa i Josep Maria Rojas amb El vestigi d’una guerra. Històries succeïdes al Pla d’Urgell a causa de la Guerra Civil ex aequo l’any 2020, Josep Castellana amb Estudi preliminar dels arbres singulars del Pla d’Urgell el 2021 i Aina Pujol amb Responsabilitat Social Corporativa de les empreses del Pla d’Urgell el 2022.