El Consell Comarcal del Pla d'Urgell i Ecovidrio posen en marxa una campanya informativa sobre el reciclage adreçada a l’hostaleria i restauració

Redacció | Foto: Consell Comarcal del Pla d'Urgell

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell i l'entitat Ecovidrio han posat en marxa aquest dijous, dia 1 de setembre, una campanya informativa adreçada establiments d’hostaleria i restauració amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre. Fins al novembre, un equip d’informadors ambientals acreditats visitarà més de 130 establiments de la comarca (principalment bars, cafeteries i restaurants) amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació de contenidors per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat del Consell Comarcal, els ajuntaments de la comarca i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva. La Unió Europea marca recollir selectivament el 55% dels residus l’any 2022 i actualment a la comarca se situa al 48%.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge.