El conseller d'Educació col·loca la primera pedra del nou edifici de l'Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola

Redacció | Foto: Departament d'Educació

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha participat avui en la col·locació de la primera pedra del nou edifici que ampliarà l'Escola Arnau Berenguer i on s’ubicarà la Llar d'Infants municipal del Palau d'Anglesola, conjuntament amb l'alcalde del municipi, Francesc Balcells. Tal com ha manifestat el conseller d’Educació, aquesta primera pedra representa “un compromís, conjuntament amb l’Ajuntament, perquè aquesta escola sigui una realitat al més aviat possible. Una nova escola esperada des de fa molts anys i que avui aquí afirmem que serà una realitat”.

El conseller d’Educació i l’alcalde s’han traslladat als terrenys on s’ubicarà el nou edifici, on han rebut una explicació tècnica de l'obra a càrrec dels arquitectes redactors del projecte. Seguidament, han col·locat una caixa del temps i la primera pedra. Josep Gonzàlez-Cambray ha explicat que “a la càpsula del temps que hem col·locat hi hem posat fotos, monedes, diaris. I sobretot amor, il·lusió i compromís”. Ha afegit que “el que fem avui és plantar la llavor de l’Escola Arnau Berenguer i de la Llar d'Infants municipal. Avui plantem una llavor per educar infants i joves lliures i amb sentit crític, per prendre les millors decisions en un món canviant. El nou edifici és important perquè des dels edificis és on eduquem i impartim la transformació educativa”. Després de l’acte s’ha reunit amb l'equip directiu del centre.

Actualment, l’escola està ubicada en dos edificis separats i el nou edifici es farà en uns terrenys situats al costat de l’edifici de l’Avinguda Sant Roc, on hi ha l’alumnat del cicle mitjà i superior de primària. Aquestes obres d’ampliació de l’Escola Arnau Berenguer suposen una inversió de 3,2 milions d’euros, que compta amb una aportació de 365.000 euros per part del consistori. Està previst que les obres comencin a principis de desembre, per fer la implantació de l’obra durant les vacances de Nadal. L’Ajuntament crearà una llar d’infants municipal que s’ubicarà al mateix complex.

L’Escola Arnau Berenguer és un centre d’una línia —excepte a 5è de primària, on hi ha dos grups—, i escolaritza un total de 163 alumnes. Aquest curs 20222023 l’escola ha estrenat una aula STEAM —ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques— per promoure les vocacions en aquestes competències entre l’alumnat.

Posteriorment, el conseller d’Educació ha visitat l'empresa de carretons elevadors A. Miquel a la localitat de Sidamon, que té alumnat en pràctiques de formació dual. L’empresa commemora els seus més de 50 anys avui amb una jornada de portes obertes.